Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2008

Bonsai τον Χειμωνα...


     Μπαινει ο Χειμωνας, αν και ο καιρος δεν το δειχνει ακομα...

    Κανονικα τωρα θα επρεπε να εχει σχετικα χαμηλες θερμοκρασιες. Ομως θα πρεπει να πουμε οτι απο δω και περα πρεπει να αρχισουμε να λιγοστευουμε το ποτισμα, οσο βλεπουμε οτι το χωμα των φυτων μας ειναι νωπο.  Αν εχει αερα, κοιταζουμε καθε μερα τα φυτα, γιατι ως γνωστο ο αερας στεγνωνει πολυ γρηγορα το χωμα αφαιροντας την υγρασια των φυτων.

      Καποια ειδη που ειναι ευαισθητα, τα μεταφερουμε σε εσωτερικο χωρο ή τουλαχιστον σε σημεια που θα ειναι προφυλαγμενα απο τον αερα ή την υπερβολικη βροχη.

       Σταματαμε το λιπασμα, αφου τωρα σταματα και η αναπτυξη των φυτων. Αν τα εχουμε σε εσωτερικο χωρο (και μιλαμε για ειδη που ειναι εσωτερικου χωρου) τοτε μπορουμε να ριχνουμε λιγο λιπασμα, αλλα οχι πολυ και οχι συχνα. Ειδη εξωτερικου χωρου δεν τα βαζουμε ποτε μεσα στο σπιτι.

       Ειναι η εποχη που ουσιαστικα τα μπονσαι μας δεν μας ζητανε τιποτα σχεδον, αλλα αυτο δεν ειναι λογος για να μην τους ριχνουμε μια ματια καθε τοσο για να σιγουρευτουμε οτι ολα πανε καλα.

      Μερικες φορες μπορει να τυχει ενα μπονσαι να εχει βγει απο την γλαστρα του απο τον αερα ή απο μια γατα και αν δεν το δουμε εγκαιρως, θα το χασουμε. Μου εχει συμβει και γι αυτο το αναφερω....

Δεν υπάρχουν σχόλια: